Gammelt blir nytt

Det å kjøpe en ruin som grunnlag for drømmehuset er mange ganger bli billigere enn å kjøpe nytt, og du får akkurat det huset du vil.

Derimot er det å prøve å renovere et hus uten å bruke lokal arkitekt ingen god idé, og kan bli dyrt. Klimaet på Kreta er svært forskjellig fra klimaet i Nord-Europa, og krever forskjellige typer bygningsmaterialer og prosedyrer. Håndteringen av entreprenører uten en lokal arkitekt eller rådgiver til å overvåke prosjektet, kan også få svært kostbare konsekvenser. Dette er en annen kultur og det er lett å støte på kommunikasjonsproblemer og misforståelser.

Be om et anbud, så vet du hva du går til. Det er ikke dyrt å gjenoppbygge et gammelt hus hvis vi tenker i norske lønninger, men det er viktig å vite hva du vil, og bli enige om hva som skal gjøres på forhånd. Vi bistår med å sikre at ikke noe viktig blir glemt, og at kontrakten sikrer levering i tide. 

Du må også ta hensyn til at rehabilitering i en gamleby er noe helt annet enn på landet eller i den moderne delen av byen. Arkeologiske myndigheter stiller strenge krav til hva du kan gjøre med et klassisk hus i gamlebyen, mens du i andre deler av byen eller på landet ofte kan bygge det drømmehuset du ønsker. Derfor er det viktig å tenke gjennom hva som er viktigst for deg; moderne komfort, originalitet, uterom, mange soverom og andre valg kan avgjøre hvor og hvordan du skal gå løs på et rehabiliteringsprosjekt.

Vi kan sette deg i kontakt med en dyktig entreprenør, og hvis du ønsker det kan vi også følge opp hele prosessen for deg.